Stereo amp for decks

Discussion in 'DJ's, MC's & Turntablism' started by Hightech, Nov 5, 2008.

  1. Hightech

    Hightech Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nelson, New Zealand
    Do you NEED a stereo amp to run decks or can u just plug em str8 into speakers?

    can anyone help me out here or put me in the rght direction?

    would b much app:not_worth
     
  2. Sammy_Dodger

    Sammy_Dodger Mr Ed

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    3,559
    Likes Received:
    127
    Location:
    Peckham
    Unless you have 'active' speakers (which are already amp'ed) you will need an amp to run decks though yes...that is if you want to hear what your playing...you could just imagine your Andy C if you have no sounds.
     
  3. muzzadj

    muzzadj POW!

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    9,247
    Likes Received:
    220
    Location:
    Hurstpierpoint- Near Brighton
    You could just mix in the headphones if you like? lol
     
  4. Saint

    Saint Buried Audio

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    3,722
    Likes Received:
    27
    Location:
    Leeds
    Yeah it only depends on the type of speakers you have.

    If you have unpowered ones you need an amp, which you then plug into your mixer. If you have active speakers you can plug them directly into the mixer.

    If you dont have speakers yet you can make a decision on how an amp would fit onto your desk or how much money you have. Other than that there is little difference to a home DJ.
     
  5. Hightech

    Hightech Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nelson, New Zealand
    All iv got atm is not bad computer speakers

    logitech 5.1 system
    iv got decks on the way and yea was like shit i actully dont know wtf to do

    could anyone tell is if those logitech ones are powerd by themselfs?
     
  6. sam the dnb man

    sam the dnb man Variation

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    10,435
    Likes Received:
    562
    Location:
    Feltham
    u will have to get some adapter for the headphone jack to the double pin thing, can pick them up in maplin i think
     
  7. Dustek

    Dustek Finished the PhD

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    5,914
    Likes Received:
    15
    Location:
    London on the Wisla
    Yes, they are 'powered by themselves' :hits head on wall as to lack of basic music equipment knowledge:.
     
  8. Hightech

    Hightech Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nelson, New Zealand
    firendly dustek ur the nicest guy on the forum did u know?
     
  9. slimbo011

    slimbo011 I've been naughty, I'm banned

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    1,130
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gloucester
  10. DJHaze

    DJHaze I've been naughty, I'm banned

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Messages:
    1,548
    Likes Received:
    1
    Location:
    Birmingham
    similar setup to mine, shud be fine.
     
  11. Hightech

    Hightech Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nelson, New Zealand
    Swwwweeet thanx alot slimbo011 :)

    i cant w8