Getting a signal in ableton.

Discussion in 'Production' started by dj-dusty, Jul 11, 2009.

  1. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    Right i have my audio interface set up now, mic is plugged in but im just not getting a signal in ableton?

    I think its somthing to do with the preferences in ableton but i just cant get a signal.
     
  2. kama

    kama benkama.net

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,768
    Likes Received:
    48
    Location:
    Halfway between the gutter and stars
    Something like "output device" in the preferences section. look up and select your fast track.
     
  3. richie_stix

    richie_stix gomby plz

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    9,507
    Likes Received:
    298
    what computer/operating system are you using? if you are using windows, are you runnning your mic into the line in or mic port?

    make sure that they are enabled and turned up in the audio 'adjust audio properties) settings (right click the volume icon)

    and if thats cool... then make sure an audio track in ableton has the line in selected

    failing all that, google it, thats how i learnt ableton!
     
  4. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    i have selected the fast track in windows and in ableton and armed the channel in ableton and it still wont work lol, its very strange why it wont, im sure it will be one simple thing i havent done but i just cant figure out what!!!