back!

tattymuck

New Member
Joined
Oct 26, 2010
Hello everyone,ive just purchased a set of 1210, mixer, speakers e t c, and im having a bit trouble with the sound from one of the speakers. Ive swapped the leads around and checked everything is connected proper, and it seems fine, but one speaker is still quieter than the other, just wondered if anyone could help. Could it be phono leads from the deck itself????? Thanx alot!!
 

BLoodstaiN`

Member
Joined
Feb 28, 2010
Location
Bruges, Belgium
Are you using 2 speakers? Then it might be the AUX, because left & Right is pretty important for The decibels it'll make

---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:14 ----------

Dunnow, stupid one maybe but is there a gain knob on the back of the speaker?

Try to match the gains of both speakers then i guess? never heard that before though, gain knob on a speaker o:
 

Neural Tech

Nuskool
VIP Junglist
Joined
Jul 31, 2009
Hello everyone,ive just purchased a set of 1210, mixer, speakers e t c, and im having a bit trouble with the sound from one of the speakers. Ive swapped the leads around and checked everything is connected proper, and it seems fine, but one speaker is still quieter than the other, just wondered if anyone could help. Could it be phono leads from the deck itself????? Thanx alot!!

Could be the outs on the Turntable or the Mixer. Not sure how... but could be the wire itself. Try different wires. Volume on the Mixer not the same for both Tables perhaps, lol... although I'm 'sure' you thought of that.


hope you figure it out
 

Thin and crispy

Active Member
VIP Junglist
Joined
Jan 14, 2009
Location
Doncaster, United Kingdom
process of elimination!
Check the speakers on something different, if they work, u know its not them, if they don't then theres ur answer.
u have a PAIR of 1210's, does it do the same for both decks whilst they r playing? then its probably ur speakers, considering ur decks r going thru different mixer channels. does ur mixer have more than 2 channels? if it persists try each deck in every channel, does it persist? if so its more than likely ur deck/phono cable from deck.
 

Neural Tech

Nuskool
VIP Junglist
Joined
Jul 31, 2009
process of elimination! Check the speakers on something different, if they work, u know its not them, if they don't then theres ur answer.
u have a PAIR of 1210's, does it do the same for both decks whilst they r playing? then its probably ur speakers, considering ur decks r going thru different mixer channels. does ur mixer have more than 2 channels? if it persists try each deck in every channel, does it persist? if so its more than likely ur deck/phono cable from deck.

What this man said ^
 
Top Bottom