some fruity loops help needed urgently

Discussion in 'Production' started by safety, May 17, 2009.

  1. safety

    safety double safety

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    6,368
    Likes Received:
    29
    Location:
    raglan, nz
    anytime i make a bass sound and export it as a wav, when i reload the sample in a different project, it plays the same note on every key of the my keyboard and in the piano roll. wtf? can anyone tell me what i'm doing wrong please
     
  2. kama

    kama benkama.net

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,768
    Likes Received:
    48
    Location:
    Halfway between the gutter and stars
    In the sampler Time stretching properties, select Resample as the strecthing method.

    Might also want to turn off loop mode if it's on automatically.
     
  3. Nutek

    Nutek movement junglist

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Messages:
    4,051
    Likes Received:
    11
    Location:
    Hampshire
    i've noticed this always happens with .wavs..
     
  4. kama

    kama benkama.net

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,768
    Likes Received:
    48
    Location:
    Halfway between the gutter and stars
    Yeh i think if the wavs have a loop in them it does that. Go to Options - General Settings and disable 'Read sample tempo information'.
     
  5. krease

    krease Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    487
    Likes Received:
    1
    find the time knob, right click > none.

    sorted
     
  6. safety

    safety double safety

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    6,368
    Likes Received:
    29
    Location:
    raglan, nz
    all sorted now thanks