Quick question on vocals

Discussion in 'Production' started by DJ Jade, Jan 22, 2004.

  1. DJ Jade

    DJ Jade New Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    how do you layer vocals over a track from acapellas? quick question and hopefully someone can help. thanks
     
  2. mesh

    mesh Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Messages:
    4,414
    Likes Received:
    13
    Location:
    INSIDE
    Does your acapella tune have any sort of timing in it, like even a little tic-tic-tic-tic sound to get the record in time with your beats?

    that way its easy.

    Cos if not you just havta swing it in and try to get it in time karaoke style, play by ear so to speak.

    :sing:
     
  3. CoB

    CoB Pure Sanelessness

    Joined:
    Mar 18, 2003
    Messages:
    950
    Likes Received:
    33
    Location:
    A, A
    or if u have the proper version on the same side of the record u time it up from that, unless they are being bastards the timing should be the same
     
  4. DJ Jade

    DJ Jade New Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    it ticks softly when the voice comes in so ill try it that way thanks for the help.
     
  5. TheJWalker

    TheJWalker New Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    what proggie do you run?
     
  6. DJ Jade

    DJ Jade New Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    cubasesx2, acid 4 reason 2.5
     
  7. Affliction

    Affliction thought size didnt matter

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Messages:
    1,197
    Likes Received:
    0
    Location:
    Portsmouth, UK
    best thing to do would be to import it into Acid, beatmap it from the soft clicks, timestretch it to the tempo you want then export >< import into cubase ;)
     
  8. mesh

    mesh Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Messages:
    4,414
    Likes Received:
    13
    Location:
    INSIDE
    doh, sorry forgot i was browsing production forum
    :spam_sign