putting a tune in fl

Discussion in 'Production' started by ventalationized, Jan 27, 2009.

  1. ventalationized

    ventalationized New Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    erm, ive been wanting to make a track using samples from a proper song, i thought that the easiest way to get the samples i wanted would be to put them in fl n use slicex or fruity slicer. but i cant get the song into fruity loops because its wma not wav or an fl file, if anyone has any ideas how i could get the song into fruity loops it would be much appreciated:confused:
     
  2. ac

    ac I've been naughty, I'm banned

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    0
    Convert to WAV in Audacity.
     
  3. KEMZ

    KEMZ Blatant Royal Status

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    0
    Location:
    UK
    i dont use fruity but am i right in guessing it only reads WAv's, AIff files & FL files?

    ok, put the CD into your drive - if using windows set it in the 'rip' tab to rip the music to a Wav BEFORE doing this in the drop down menu. now you have a Wav of the song.

    im assuming the 'fruity slicer' is sample slicer, 8, 16, 32, 64 lengths yes?

    then you may need to chop it before you put it in there, do you have a sequencer or Audacity?
     
  4. KEMZ

    KEMZ Blatant Royal Status

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    0
    Location:
    UK

    still might be way to big though for the slicer????
     
  5. Pyra-C

    Pyra-C Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    im sure there are probably easier ways to do this but i would open fruity and add "edison" to one of the channels which you can then import an mp3 into and slice out the bits you like, hope this helps. by the way i think edison is only on FL8

    Edison is a more advanced version of the fruity slicer :)
     
  6. ventalationized

    ventalationized New Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I tried opening edison but when i did it said "Problem loading Edison for an unknown reason, please insure it has been installed correctly" because of this it wont let me open Edison and ime sure that my FL8 is installed properly, any ideas mate?:confused:
     
  7. Pyra-C

    Pyra-C Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Not off hand mate but i'd suggest searching the forums and even google might be able to help.
     
  8. mikeOO1

    mikeOO1 Member

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    This looks like the bast way mate, not 100% if audacity accepts wma tho? All you'd have to do is highlight the desired area, mark it up, save it and export.

    How did our grandparents cope without computers and dnb then?!! :D