Mac Mini - Logic

Discussion in 'Production' started by Mango-, May 7, 2010.

  1. Mango-

    Mango- Mercury Eater

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    Location:
    Norwich, UK
    I have a Mac Mini G4 - 1.25ghz PowerPC with 1 Gb Ram
    Should I get Logic 7 or Logic 8?
    No way to find out which will work better on my system
    Any mac users out there? with any advice?
     
  2. Quartus

    Quartus Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    2
    You are talking about Logic Pro?
     
  3. Fes Rock

    Fes Rock Nothing..........

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    15,258
    Likes Received:
    138
    Location:
    U WOT M8?
    no way dude, you CAN NOT run any version of logic on a mac mini. trust

    ---------- Post added at 10:03 ---------- Previous post was at 10:02 ----------

    well, yea. but running logic pro on a mac mini with those specs could single handily end civilization as we know it
     
  4. Mango-

    Mango- Mercury Eater

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    Location:
    Norwich, UK
    You can run it, just what version, 7 or 8
     
  5. msmith222

    msmith222 redbeard

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    867
    Likes Received:
    13
    Location:
    Denver, CO
    i wouldn't worry about the version too much, both are processor hungry. can you update the RAM in the mini? that's what i would suggest...
     
  6. Quartus

    Quartus Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    2
    But Logic Express isn't that processor hungry.

    @Mango: You won't have fun with 1.25ghz PowerPC with 1 Gb Ram

    Yu need 2 GB Ram minimum to work flawless
     
  7. msmith222

    msmith222 redbeard

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    867
    Likes Received:
    13
    Location:
    Denver, CO
    logic express is a good idea, that's what i have.
     
  8. Quartus

    Quartus Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    2
    I use logic just for mastering, so I got Logic Express aswell. Fits perfect for me.
     
  9. msmith222

    msmith222 redbeard

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    867
    Likes Received:
    13
    Location:
    Denver, CO
    yeah, i plan to upgrade but i am only about 1 year back into production. once i bought my computer, logic studio seemed a bit expensive, so i just got express. express does all the dirty bits just fine.
     
  10. Mango-

    Mango- Mercury Eater

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    Location:
    Norwich, UK
    Yeah well it has been upgraded to the max, lol
    i just thought logic 7 came out before my mac so It should run ok
    Min requirements for 8 match my mac.
    Some people say they can run 8 no problem on it
    Others dont.
    There are no demos which sucks.


    It was a bargain for 50 quid!!!!
    1gb ram cost 25 quid!!!
    75 quid for a taste of the high life
     
    Last edited: May 7, 2010