Mac Book heads..

Discussion in 'Waffle' started by hyperd4eva, Oct 11, 2012.

  1. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    Hi all!

    im looking to purchase a macbook today, going to be used for serato and also getting lessons in logic.

    Basically is there much difference between the models? is the bog standard Apple MacBook Pro 13" 2.5Ghz good enough for this? i would rather pay the amount needed to ensure iv got the best for what i want it for.

    will be the above and general internet browsing/fapping.

    Thanks in advance!
     
  2. D-Jhepz

    D-Jhepz ◕‿◕

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    2,196
    Likes Received:
    253
    Location:
    ╭∩╮(︶︿︶)
    you can pick specs and like the way i did it i kinda got a worse spec model with better spec for cheaper if that make sense... dunno what i did tbh but i got more memory and ram than the model above for less price so look into that for your person preferences
     
  3. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    the way im doing it is through my company's computer scheme. so will only be the standard spec of whatever one!?
     
  4. rysk

    rysk Part-time waster

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    7,231
    Likes Received:
    747
    Location:
    Herts, UK
    any particular reason you're paying the excess for a mac when you can get a much better PC for a fraction of the price?

    inb4 20 page thread.
     
  5. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    purely because iv heard they are very reliable to be honest mate and as im having lessons in logic it makes sense to have one so i can work on what i learn at home.
     
  6. della111

    della111 Active Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Messages:
    911
    Likes Received:
    216
    Logic
     
  7. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    so back to the point would the 13'' 2.5ghz be ok for what i want it for!?
     
  8. D-Jhepz

    D-Jhepz ◕‿◕

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    2,196
    Likes Received:
    253
    Location:
    ╭∩╮(︶︿︶)
    RAMMMMM BRO GET SO MUCH RAM, BARE RAM <3 RAM
     
  9. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    yes.
     
  10. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    might just go ahead and order it?
     
  11. Harry3

    Harry3 Chuki

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,038
    Likes Received:
    736
    Location:
    Canada
    he might have a point about RAM, im no production expert but doesnt Logic require quite a bit in terms of specs? Especially with a lot of plugins nd stuff?

    The next one up has a 2.9ghz i7 with is significantly better and double the RAM. Imo id go for that.

    Also shut up armed.
     
  12. Saint

    Saint Buried Audio

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    3,722
    Likes Received:
    27
    Location:
    Leeds
    Things like this mostly end up being just buy the best you can afford.

    If you havent had a mac before you won't regret it, i've got mine for Logic & Serato and it's been real smooth so far.
     
  13. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    thanks for the feedback mate, and what spec did u buy?
     
  14. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    see your point, the pice difference is significant also though!
     
  15. Shatner's Bosom

    Shatner's Bosom murder TANMUSHIMUSHI

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    4,833
    Likes Received:
    1,142
    Location:
    Hummus
    If your only gonna use it for serato+logic and not for downloading weird porn and stuff i dont think its worth going overkill with the specs
     
  16. JamesZero

    JamesZero aka Zero Beats

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    2,934
    Likes Received:
    109
    Location:
    South London
    But you would go overkill with the specs if you were going to download weird porn?
     
  17. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    i dont know what to do!!!
     
  18. D-Jhepz

    D-Jhepz ◕‿◕

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    2,196
    Likes Received:
    253
    Location:
    ╭∩╮(︶︿︶)
    its all about running logic and 30 plugin's running through 30 channels, 30 tabs of bare porn to break from logic when you bored and restless, 30 torrent downloading simultaneously (also porn) to break from restlessness later on in the day, as tell beatport downloader, file converter, and of course facebook and this shitty no-longer-anything-about-music-and/or-production-of-such-music forum
     
  19. hyperd4eva

    hyperd4eva H&M SCARVES

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    7,486
    Likes Received:
    466
    so we reckon the higher spec one then!?
     
  20. Teddy

    Teddy 60% Staff Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    8,776
    Likes Received:
    1,795
    Location:
    STN
    www.crucial.com buy shit loads of ram for next to nothing. upgraded mine and it runs logic no problems and with ram left for weird porn, converting vids etc at the same time.

    dont spend £200 more on a laptop only for more ram when u can upgrade it urself for a fraction of the cost.