Logic rewriting files as I edit?

Discussion in 'Production' started by alz, Dec 28, 2012.

  1. alz

    alz compress to impress

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Messages:
    2,535
    Likes Received:
    63
    Location:
    Oxford
    I'm importing audio in to Logic at the moment and editing it, but for some reason the original samples are changing to how i've edited them in the folder and every time I edit it, the new edited sample appears in the folder... wtf is going on?! The original sample ive used is gone now too!
     
  2. JimpaDirt

    JimpaDirt Vettvilling

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    909
    Likes Received:
    68
    Location:
    A galaxy far, far away
    Yeah, you want to be careful not to let that happen. You can prevent it by rightclicking the imported audio and press "bounce in place" then logic will create a new audiofile in your project folder and nothing will happen to the original sample.

    So annoying when you destroy remix stems.. and etc..
     
  3. Dugg Funnie

    Dugg Funnie Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    1,401
    Likes Received:
    238
    I'm sorry Alz, I'm afraid I can't do that.
     
  4. lostnthesound

    lostnthesound Burns Easily in the Sun

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    1,397
    Likes Received:
    189
    Location:
    Washington DC
    Any time you directly edit the wave form of the region in the sample window it performs a destructive edit that affects every region. I'm hoping they fix this in the future so that it will give you the option to apply the destructive edit to only the region selected, as it becomes a bit cumbersome to have to bounce in place every time you want to mangle a single region because you have to reset the channel fader and any routing you had setup. Bah.

    As a safeguard, I'll choose the "copy audio files to folder" option when doing a Save As...not ideal, but a workaround for a backup nonetheless.

    Cheers.
     
  5. Eternaloptimist

    Eternaloptimist Active Member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    808
    Likes Received:
    118
    logic is doing my head in right now! every time i stretch an audio file logic splits the audio into like bursts of white noise. also when i realised this happens after flex a loop and then try and and chop out the bits u dont want.
    anyone know what's going on?
     
  6. RUSSLA

    RUSSLA DNBF Monarch

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    6,264
    Likes Received:
    886
    Location:
    BH1
    Yeh easiest thing to do is right click, Convert to New Audio File, then do the edits on that.

    also how are you importing?i find it best to use the browser on the right and do as lostnthesound says and copy files to project folder. logic destructively changing a copy makes sense imo