how is it ya get mp3 file onto reason

Discussion in 'Production' started by Kammy, May 23, 2009.

  1. Kammy

    Kammy Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ayrshire, Scotland
    hows it a get like a tune onto reason 4, wot is it a have to do ?
     
  2. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    convert it to wav and load it up in the nnxt sampler
     
  3. D-Tektiv

    D-Tektiv Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    1
    Location:
    Brandon, Florida
    This. Or the NN-19 sampler as well.
     
  4. Innovine

    Innovine Active Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    436
    Likes Received:
    27
    Location:
    sweden
    Wait a year or two until they make you pay for the upgrade where they add the Record functionality into Reason
     
  5. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    i would happily pay for that, and for the use of vst's, then reason would actually be amazing
     
  6. dequo

    dequo Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    i would tell you to google it but i dont think your writing style would produce any results
     
  7. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    lol
     
  8. Kammy

    Kammy Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ayrshire, Scotland
    yeah but wots the best program to use to convert it.
     
  9. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    errrm, dunno really mate, just type in on google, free mp3 to wav converter, or if you have other programs you use to chop or record audio, just drag it in there and bounce it as a wav
     
  10. Kammy

    Kammy Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ayrshire, Scotland
    sound, i got this fing wif ma mp3 player, no sure if it dus wav,

    how come they don't just make it mp3 ? makes it a bit easier .
     
  11. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    i think you can do it in i tunes, but dont hold me to that, check it out mate
     
  12. Kammy

    Kammy Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ayrshire, Scotland
    will do, here ive got winamp, is it any good tho ? i got told its wot dj's use, but fuk knows man its just the same as i tunes, but a wee bit better, unless im using it wrong
     
  13. dj-dusty

    dj-dusty Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    902
    Likes Received:
    1
    i have no idea mate, just download i tunes (its free) and try it out
     
  14. Ketz

    Ketz Thinkin outside the box..

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    447
    Likes Received:
    1
    Location:
    Essex, UK
    i would recomend something like Audacity - its free as well ;) (i use it myself)
     
  15. Gloxxy

    Gloxxy I SNORT COAL

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    6,160
    Likes Received:
    949
    Location:
    TUT' MINES
    Reason is only compatible with WAV/AIFF to stop people from using shoddy sounding mp3 samples in there creations.
     
  16. Kammy

    Kammy Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ayrshire, Scotland
    yeh a thought wav was a better quality file.