Fl Studio 12 and ASIO

Discussion in 'Production' started by Breaknz, Aug 7, 2015.

  1. Breaknz

    Breaknz Member

    Joined:
    Jul 28, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    6
    Just curious if anyone has had any issues between FL12 and asio4all ?

    keep getting random static outbursts through monitors no matter what I do with the ASIO settings - shit is driving me crazy

    using a Alesis io2 interface
     
  2. Solace

    Solace Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    817
    Likes Received:
    204
    Location:
    Gent - Belgium
    Yea I do. But since installing it I never really touched the settings again... Or opened asio, for the matter.
    I think I never even changed the settings

    Are you sure it's because of the asio? Maybe try to change a few components so you can narrow the problem on one thing. Try if stays the same if you use headphones, a different interface (if that's possible), another driver maybe...
     
  3. Breaknz

    Breaknz Member

    Joined:
    Jul 28, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    6
    Yeh thanks , Have tried everything - believe or not i think it is a ram issue
     
  4. Solace

    Solace Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    817
    Likes Received:
    204
    Location:
    Gent - Belgium
    Ah yea that could be the issue also. If it's only when playing large projects, or projects with lots of cpu consuming vsts it's def that
     
  5. lug00ber

    lug00ber Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Messages:
    257
    Likes Received:
    96
    Location:
    Oslo, Norway
    You're absolutely sure it's not a plugin that's in demo mode/unregistered, and plays static noise to "remind you" that you should register?
    Quite a few plugins do this.
     
  6. Dark Lizardro

    Dark Lizardro The Lizard that has a hammer Staff Member

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Messages:
    4,086
    Likes Received:
    887
    Location:
    São Paulo, Brazil
    I'm using a m-audio usb interface and no problems at all.
     
  7. Breaknz

    Breaknz Member

    Joined:
    Jul 28, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    6
    yeah it was 100% RAM , i would screech even with no plugins and just looking through sample library - I had gone back to an old RAM setup as i need to adjust MOBO voltage i believe .

    Problem solved - many thanks