EXS 24 problem???

Discussion in 'Production' started by Structure4, Mar 1, 2011.

  1. Structure4

    Structure4 Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    1
    easy people, been doing some resampling today which means loading lots of sounds into the exs24, however sometimes I load up a sound into the sampler and it doesn't play, anyone know how to work this one out? Thanks in advance!
     
  2. RUSSLA

    RUSSLA DNBF Monarch

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    6,264
    Likes Received:
    886
    Location:
    BH1
    Bit vauge, have you tried loading the same sound into a fresh project and exs24?
     
  3. padders

    padders Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    101
    Likes Received:
    8
    Often what find when this happens that i have another channel soloed. You could press edit and check the instrument is playing over a large range of notes not just one.
     
  4. fractal

    fractal Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    113
    Location:
    bristol/birmingham
    ye this happens to me all the time, usually another track solo'd in the mixer so i wont even see it in the arrange window, i think sometimes you may have to save an instrument to play it on midi - not sure if thats true but im sure its fixed the problem for me a few times
     
  5. Structure4

    Structure4 Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    1
    Yeah tried that mate, Doesn't happen all the time, sometimes helps to quit the project and open it up again, Still fucking annoying considering It's supposed to be one of the most advanced DAW's though...

    ---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:34 ----------

    Yeah happened the first time so try to keep my eye on the solo's now, also If I bounce with other software instruments present it fucks up, even if there is nothing playing off those channels!

    ---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:36 ----------

    Nice one mate, usually save the instrument as well, I think it could just be a technical fault with the program, seen on Logic forum's people complaining about the exs 24 for various reasons so could Just be that.



    Thanks for your reply's as well!