Drawing envelopes for Fruity Bass

Discussion in 'Production' started by LouisNudge, Feb 4, 2012.

  1. LouisNudge

    LouisNudge New Member

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    I want to make bass in fruity for DNB. To my understanding DNB bass is all about automation and clever shapes. I feel like drawing these shapes would be much easier than programming in NI Massive. Any tips bout which plugins to use in fruity and what to draw the envelopes for?
     
  2. Mr Fletch

    Mr Fletch aka KRONIX

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    3,971
    Likes Received:
    227
    Location:
    Essex, England
    Huh? If you want to draw automations in FL, just rightclick what you want to automate and select add automation. You will then have a nice big automation lane to draw whatever curves you want
     
  3. underspawn

    underspawn Headz Roll

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    1,325
    Likes Received:
    167
    If u want to automate Massive parameters u need to click options in Massive(the little arrow on the top left) than click "Make editor thumbnail"(a folder named Massive should appear in ur browser. Click it and u'll see all the parameters listed) and than select the ones u wanna play with, right click and select either "create automation clip" or "edit events"(where u can draw shapes freely). U can also record automation by clicking the record button, selecting "automation and scores" and getting mad with the knobs.
    If u r gonna do this with fruity's built in plugins, do what Fletch said - right click and create automation clip/edit events.
     
  4. Attire

    Attire Last Winter

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    1,255
    Likes Received:
    69
    This also applies to any plugin that doesn't show the "create automation clip" when right clicked ;)
     
  5. groelle

    groelle Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    5,498
    Likes Received:
    92
    Location:
    northern germany
    or just move the parameter about you want to automate, go to tools - macro - last used parameter - create automation clip :)