Cuebase SX Sampling Question

Discussion in 'Production' started by jsneer, Aug 9, 2006.

  1. jsneer

    jsneer New Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    This may sound very novice, which would be the case, but, in Cuebase, how would I, if I could that is, use a WAV / MP3 sample in a key editor?

    I'm just trying to get to grips with the prog.. I have no midi keyboard and am just using softsynths, VSTi's etc but I have a few samples I've taken which I wish to vary the key with throughout the tune... i.e. create a bassline / synthline etc.


    Any help on this matter would make you a very much better human than myself.

    Thank you.

    :oops:
     
  2. sook

    sook Member

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    431
    Likes Received:
    0
    if you want to trigger samples via the midi key editor
    get a sampler...
     
  3. jsneer

    jsneer New Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
  4. sook

    sook Member

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    431
    Likes Received:
    0
    Cant beat Kontakt 2
     
  5. unklefesta

    unklefesta freakmasterdisaster

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego
    if you have an EMU soundcard, you can get the emulatorX, or the proteus.
    BOTH ARE PURE DOPE

    But if not,

    KONTAKT is very good.
     
  6. Radius

    Radius Give me back my passport u slags

    Joined:
    Sep 29, 2005
    Messages:
    7,243
    Likes Received:
    67
    Location:
    Somewhere over the flyover
    q if i bought the emulator card would it work alongside my motu 828 as a sampler...cos i am fast returning to the idea of proper solid state synths and samplers ....:lighter: :shit_happ emulator is best of both worldz
     
  7. Dj_Fozzybear

    Dj_Fozzybear Greenpiece Records

    Joined:
    Jun 10, 2005
    Messages:
    778
    Likes Received:
    4
    Location:
    Portsmouth, UK
    Defo and Intakt for beats, NI RULE!!!
     
  8. sook

    sook Member

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    431
    Likes Received:
    0
    i use kontakt for beats aswell
    as bass.... and everything else...
    when i had the privillage of meeting
    dom.. found out he uses kontakt for
    beats to... tried it out...
    love it...
    my most essential piece of software
     
  9. Dj_Fozzybear

    Dj_Fozzybear Greenpiece Records

    Joined:
    Jun 10, 2005
    Messages:
    778
    Likes Received:
    4
    Location:
    Portsmouth, UK
    Yeah man i use Kontakt as well for beats i was just trying to be a know-it-all!!!! :spliff: