Calibrating pitch on technics!

Discussion in 'DJ's, MC's & Turntablism' started by lewis797, Jun 23, 2013.

  1. lewis797

    lewis797 Member

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    123
    Likes Received:
    10
    Hey guys!
    Iv had problems with new technics i bought and have 2 0 points, i found this video which explains how to sort it out but iv followed it all and i still have the same problem.
    Anyone know what it could be? and can it still be fixed or do i need to get a new fader?

    Thanks!
     
  2. lewis797

    lewis797 Member

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    123
    Likes Received:
    10
    Anyone?
    This is the tutorial i followed http://www.youtube.com/watch?v=L-NcdnCL41Y
    Any help would be really appreciated! I have my first set a week friday and really need this fixed so i can get more practise in!
     
  3. Teddy

    Teddy 60% Staff Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    8,777
    Likes Received:
    1,795
    Location:
    STN
    this will tell u if u need a new pitch.
    http://www.youtube.com/watch?v=KbdK94vl_Bs
    if you move the pitch and the dots dont move gradually when moving the pitch. i.e if they move radically and unevenly. then u need a new pitch fader.

    viperfranks video that you posted is spot on. if two 0 points is actually your problem, you might be doing it wrong.
     
  4. jsmith89

    jsmith89 Hmph..... silly...

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    4,522
    Likes Received:
    322
    Location:
    London


    had the same problem too, the 2nd part is the one you want. have you been fiddling with the blue box? should be a case of tweaking it until the larger middle dots are stationary at 0 and top dots stationary at +6
     
    Last edited by a moderator: Mar 12, 2015
  5. lewis797

    lewis797 Member

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    123
    Likes Received:
    10
    Thanks for the replies!
    The dots are still moving smoothly just the two ) points, i tried a few time following the video, but yeah if thats the case must be doing it wrong! I shall try again later!

    - - - Updated - - -

    Yeah i followed that too! Got the pitch to plug 6 right! But then when i take it back it still had the 2 zero points!