ASIO settings for cubase. (idiots guide again please!)

Discussion in 'Production' started by flydanyt3000, Oct 20, 2010.

  1. flydanyt3000

    flydanyt3000 New Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i have an edirol ua-25ex, which i thought was selected as the driver in the control panel. i had a look and the standard asio mulitmedia driver was set.
    ive now selected my the Ua-25ex but now there is cracks and pops as it plays back, is this because ive wrote the tracks set to the standard asio driver?
    ive lowered the sample rate and this hasnt helped, im not sure what to do!!??!!

    any help is deeply appreciated..

    ........i just want to make good music! the technical glitches of computer production massively suck!

    .....any yodas of electronic music want an apprentis!?! in exchange for rollin duties and a crackin cuppatea on tap!
     
    Last edited: Oct 20, 2010
  2. miszt

    miszt BASSFACE Royale

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    2,946
    Likes Received:
    360
    Location:
    London
  3. flydanyt3000

    flydanyt3000 New Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    thanks for this mate ill give it a try today!!
     
  4. Gloxxy

    Gloxxy I SNORT COAL

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    6,166
    Likes Received:
    952
    Location:
    TUT' MINES
    Increase the buffer size on your soundcard settings incrementally until you don't have anymore crackles and pops.