another reason queston

Discussion in 'Production' started by prettyherb, Dec 5, 2009.

  1. prettyherb

    prettyherb O I

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    41
    Location:
    Ghent, Belgium
    when i make in thor a sound, and i make a pattern with some notes in thor, how can i set that pattern in the edit mode ?

    thanx in adv.
     
  2. motion audio

    motion audio Active Member

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    6
    Location:
    Northampton
    You need to explain it a bit better, that doesnt make much sense?
     
  3. MARKLAR

    MARKLAR International Tracksuit Salesman

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    15,032
    Likes Received:
    650
    yea im not sure what u mean mate
     
  4. prettyherb

    prettyherb O I

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    41
    Location:
    Ghent, Belgium
    well, on the bottom of thor you have a step sequencer, i think it's called like that. If i make a melody in that sequencer, how can i put that in my piano roll ?
     
  5. motion audio

    motion audio Active Member

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    6
    Location:
    Northampton
    On the main sequencer at the bottom of the reason window, set the L and R locators where u want your part, right click on thor and select "copy pattern to sequencer".

    Or you can just draw it into the main sequencer and ignore the one on thor (y)
     
  6. MARKLAR

    MARKLAR International Tracksuit Salesman

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    15,032
    Likes Received:
    650
    im pretty sure it just plays the bit youve written as one note
    it runs when a note in the piano roll plays
     
  7. prettyherb

    prettyherb O I

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    41
    Location:
    Ghent, Belgium
    hmm.. when i click right on thor i can't see copy to sequencer.. rare.;
     
  8. motion audio

    motion audio Active Member

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    6
    Location:
    Northampton
    Just draw it straight into the main sequencer then. Where you've got the list of all your instruments, select thor, bring up the piano roll and draw it straight in. I find this way easier because it keeps all your parts in the same place and easy to access.
     
  9. co0ke

    co0ke windowlicker

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    5
    ye it wont let you copy it from the thor sequencer, dno why they left it out tho
     
  10. Zaphear

    Zaphear LFTD Whore

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Location:
    Milwaukee WI
    isn't there a "To track" button I thought like the Rex Player? could be mistaken haven't used Thor in a minute...but yea what they said, just write it out in the edit panel instead of the step sequencer.
     
  11. Dark_Matter

    Dark_Matter New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    im not a fan of the step sequencer on thor at all

    matrix unit ftw
     
  12. motion audio

    motion audio Active Member

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    6
    Location:
    Northampton
    Thats a pain aswel, much easier to just use the main sequencer window, then everythings in the same place, no clicking through instruments etc to change parts.
     
  13. the-rippa

    the-rippa I'll Kill You Bastard !!!

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    207
    Likes Received:
    6
    Location:
    Coventry, England
    All i can think is make the sound that u like in Thor, hit the record and play your pattern on your keyboard etc..

    Then go to the main Sequencer window, double click your recorded pattern and it will then go into edit mode...
     
  14. prettyherb

    prettyherb O I

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    41
    Location:
    Ghent, Belgium
    oh i already found it.. in thor you cant do copy to track or something but i found already my own way. thanx for your help everyone :)